HSP

HSP staat voor Highly Sensitive Person. (Hooggevoelig persoon)

1 op de 5 mensen is een HSP-er en de meeste weten zich hier geen raad mee. Hooggevoelige mensen zijn mensen die meer signalen opvangen dan de gemiddelde mens. Heel vroeger waren dit de mensen die waarschuwden wanneer er gevaar dreigde of bijvoorbeeld wisten wanneer er slecht weer op komst was. Ze hebben een zeer sterke intuïtie. 

Deze mensen staan heel erg open. Een negatieve bijkomstigheid is dat ze daardoor snel moe zijn. Ze staan open voor stemmingen en stemmingswisselingen van andere mensen en worden snel overweldigd door hard geluid en verwarrende omstandigheden. Ze hebben een grote verbeeldingskracht en levendige dromen. Ze kunnen zich goed afstemmen op anderen en zien vaak precies wat anderen nodig hebben. In de communicatie hebben ze vaak aan een half woord genoeg. 

Ze voelen zich sterk verbonden met de natuur, kinderen en dieren. Ze beleven vaak alles op een heel diep niveau. Vaak moeten ze weer bijtanken van alle indrukken die ze krijgen en blijven ze maar liever veilig thuis. Boodschappen doen kan al een groot probleem zijn.

Op spiritueel gebied kun je bepaalde energieën aanvoelen of situaties meemaken waar je niet mee om weet te gaan. Dit kan erg verwarrend zijn. Kinderen van Hsp-ers zijn vaak ook erg gevoelig.

Er zijn nog veel meer kenmerken maar het belangrijkste is dat je leert met die gevoeligheid om te gaan. Te vaak gebeurd het dat Hsp-ers burned-out raken omdat de maatschappij voor hen gewoon té druk, té snel en té veel is.

Herken jij je hier in??

Als je je als HSP-er leert om jezelf te beschermen tegen al deze invloeden kan je van je ‘last’ je gave maken. Je moet eerst jezelf leren accepteren zoals je bent en de stempel zien kwijt te raken die je van de maatschappij hebt gekregen.

Door mijn ervaringen kan ik je helpen alles een plek te geven en je leven weer op de rails te krijgen. Je hoeft het niet alleen te doen!