Voor wie is Reiki bedoeld?

Reiki is voor iedereen en alles om ons heen. Voor volwassenen en kinderen met problemen (geestelijk) en/of klachten (lichamelijk), maar het kan ook als er behoefte is aan ontspanning. Het werkt rustgevend.

Het kan pijnklachten verminderen en soms wegnemen. Het is een prima aanvulling op de reguliere behandelingen. Het kan de bijwerkingen van medicijnen verminderen en gaat ook gewoon door gips en verband heen. Het brengt ons zelfgenezend vermogen weer op gang. De bedoeling is dat je jezelf geneest. Een kwaal die door ons eigen systeem is overwonnen komt niet meer terug omdat we ook de oorzaak ervan hebben overwonnen.

Op geestelijk niveau kan het je aan het denken zetten en stimuleren juiste keuzes te maken. Soms moet je helemaal terug naar af om vanuit dat punt weer opnieuw te beginnen. 

Het kan je rustiger maken in een periode van stress. Het kan je inzichten geven in bepaalde problemen. Er zijn heel veel voorbeelden maar het doet eigenlijk alleen wat jij nodig hebt op dat moment. Natuurlijk kun je het jezelf ook gewoon cadeau geven als een uurtje ontspanning. Er zijn mensen die heerlijk in slaap vallen tijdens de behandeling.

Het is geen wondermiddel wat alle klachten zomaar kan wegnemen. Je moet wel gemotiveerd zijn om aan jezelf te willen werken. Fysieke delen van het lichaam die uitgeschakeld, versleten of weggenomen zijn kunnen niet meer hersteld worden. Het kan je wel helpen om op geestelijk gebied hier mee om te gaan en het een plaats te geven. Het werkt op vele niveaus.